Keskustelu

Anu73Hinkuyskä ja refluksi9.11.2013 19.27
Hei!

Aloin yskimään heinäkuun puolessa välissä ja elokuun alussa menin lääkäriin pitkittyneen, kovan yskän vuoksi. Minulta otettiin mykoplasma- ja keuhkoklamydia-kokeet, tulehdusarvot yms. Mitään ei löytynyt. Muutaman viikon päästä alkoivat hengenahdistuoireet yskänkohtuasten yhteydessä; vaikka kuinka vedin happea sisään, ei mikään kulkeutunut perille. Kuin tulppa olisi ollut kurkussa. Näitä tuli päivin, öin. Yöllä heräsin siihne, etten saanut happea. Korisin ja yritin haukkoa henkeä, jota en kuitenkaan saanut. Lopulta yökin ja oksensin ja sitten röyhtäilin ja henki alkoi kulkea. Ravasin työplussassa verikokeissa ja kun tyttäreni 9v. aloitti samanlaisen oirehdinnan, menimme lastenlääkärille, joka epäili meillä olevan hinkuyskän! Vasta-ainetestit olivatkin positiiviset.

Olen nyt sairastanut tätä tautia 4kk, sairauslomalla ja aina kokeillut mennä töihin. Olen väsynyt, kun en kahteen kuukauteen nukkunut juuri ollenkaan. Minulle alkoi kehittyä paniikkioireet tukehtumiseen liittyen. En uskaltanut mennä nukkumaan ja yritin pidätellä yskänkohtausta, kun pelkäsin että tukehdun. Astmakokeet on tehty ja astma poissuljettu. Nyt viimeisen kuukauden ajan tukehtumiskohtauksia ei ole enää ollut, mutta kurkkua kuristaa ja rinnan/kurkun kohdalla on kuin olisi 20kg:n paino. Sain yksityiseltä lääkäriltä hinkuyskään Theofol-mikstuuraa, joka on auttanut kyllä kurkun kuristavaa tunnetta. Nyt ongelma on siinä, etten voi syödä juuri yhtään mitään, kun limaa tulee kovasti ja se tukkeuttaa kurkkua entisestään. Olen ollut kohta 3viikkoa kaurapuuro/mustikkasoppa-linjalla ja se on tuntunut hiukan helpottavan oloa. Vatsa ei tunnu kestävän mitään muuta ruokaa. Heti limaisuus lisäänty ja painon tunne kurkun kohdalla. Olen syönyt Nexiumia 40mg aamuisin jo kohta 3kk, eikä apua tunnu olevan! Työplussassa suosittelevat tähystystä, johon en pysty menemään, kun tukehtumisen tunne niin voimakas jo ajatuksestakin! Lähetettä keskussairaalaan en saa, vaikka olen toivonut, että pääsisin tähystykseen nukutuksessa. Olisko jollakin hyviä vinkkejä esim. läkkeiden/ruokavalion suhteen??? Alan olla jo tosi epätoivoinen, kun olo on niin kamala!

Anu73Re: Hinkuyskä ja refluksi9.11.2013 19.31
Vielä piti lisätä se, että olen syönyt pieniä ruoka-annoksia päivän mittaan, mutta siltikin syömisen jälkeen alkaa usein yskittämään ja sitten seuraavaksi oksennan. Tämä on tosi kiusallista. Koko ajan tuntuu, että ruokatorvessa olisi väkevää happoa, joka nousee ylös kurkkuun. Närästystä minulla ei ole ollut.

refluksikurkkuRe: Hinkuyskä ja refluksi11.11.2013 22.50
Anu73, tsemppiä tuskaisen olosi kanssa! Toivotaan, että olosi edes vähän pian helpottaa.

Hyvä, että oelt käynyt spirometriassa niin astmakuviot on poissuljettuja. Minkälainen seuranta sulla ja tyttärellä on hinkuyskään?

Pystytkä kokeilemaan muita puuroja tai marjakiisseleitä? Jauheena mukaan ruokalusikallinen marjarouheita/voisilmää ym? Oletko kokeillut mitään smoothieta (perusneste + kauraleseitä/hiutaleita + marja/kiisseli/vähän hedelmää) tai
itsetehtyjä porkkana/bataattikeittoja esim 2-3 dl annoskokona eikä kovin lämpöisenä + erittäin hidas ja rauhallinen syöminen?

refluksikurkkuRe: Hinkuyskä ja refluksi11.11.2013 22.52
Onko sulla ollut jo Gaviscon tai Galieve - tabletit käytössä (ainoa tuote, joka muodstaa vatsan sisällön päälle geelilautan, joka estää tietyn ajan sitä tavanomaista ylösnousua)?

Anu73Re: Hinkuyskä ja refluksi19.11.2013 19.11
Gavisconin sain viime viikolla, kun kävin vaihteeksi sisätautilääkärillä. Minulla ei ole mitään seurantaa hinkuyskään, tyttärellä (kun käytän häntä yksityisellä) on otettu jo kahdet testit ja kuukauden päästä kolmannet. Mitään lääkitystä ei ole, aika on ainoa parantava tekijä - toivottavasti.

Sisätautilääkäri epäili lisäksi hiivasyndroomaa, joka tulehduttanut ruokatorven. Siihen sain mikstuuraa lääkkeeksi kuukauden ajalle.

mikkoRe: Hinkuyskä ja refluksi26.7.2024 16.39
Tismalleen samat oireet itselläkin, odottelen tuloksia hinkuyskästä ensi viikolla. Juuri sain hengityskatkoksen refluksista. Koe tosin on 60% varma joten voi näyttää oikein tai sitten ei. Mitenkähän tämä Anun keissi päättyi(jos vaikka email vastaukset vielä toimisi)?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: