Keskustelu

MariaKurkun limaisuus18.7.2024 15.36
Paitsi ruokavalio, jossa ei ole gluteiinia tai maitotuotteita, olen huomannut, että kurkun limaisuus johtuu siitä, että nenäontelosta valuu limaa kurkkuun ja se yskittää ja aiheuttaa jatkuvan tarpeen selvittää kurkkua.

Akuuteissa tilanteissa Dymista-nenäsuihke on ollut hyvä, mutta en halua käyttää sitä usein. Siispä kokeilin, että kurlaan kurkun joka ilta vedellä, jossa vähän merisuolaa liotettuna. On auttanut selvästi ja varmaan auttaisi enemmän jos jaksaisin kurlata vielä aamulla/päivällä.

Nenäkannua en voi käyttää, se olisi varmasti tehokas, mutta saan ihan järkyttävän otsaontelokivun siitä joka kerta.

Kurkun kurlaus voi tehdä hyvää myös kurkulle, jotenkin se rentouttaa kurkun lihaksia tai antaa sopivaa jumppaa sille ja ei tarvi koko ajan enää rykiä kurkkua.

Suosittelen kokeilemaan!

MariaRe: Kurkun limaisuus24.7.2024 1.23
Olen nyt viikon ajan kurlannut kurkkua merisuolavedellä iltaisin, välillä aamullakin ja selvästi jatkuva kurkun selvitys on helpottanut ja en yski enää niin paljoa, eikä limaa tarvitse sylkeä ulos. Aattelin, jos on niin, että refluksi tai yliherkkyysallergiat, sisäilma yms aiheuttavat liman kertymistä ylähengitysteihin ja jatkuva yskiminen ja kurkun selvitys taas pahentaa refluksia. Nyt kun limaa ei valu kurkkuun yhtä paljoa, eikä kurkua pidä selvittää yskimällä, myöskin refluksi on rauhallisempi.

NyyttiRe: Kurkun limaisuus24.7.2024 11.27
Olin aikanaan töissä työpaikassa, jossa ihmiset saivat oireita, limaisuutta, yskää, kurkunpään tulehduksia, äänen käheyttä, jopa muutamalle kehittyi keuhkofibroosi. Minullakin usein aamulla limaa kurkussa ja autolla töihin ajellessa yskitti. Oireet tuli pikku hiljaa, joten niihin tavallaan tottui. Toinen oli se, että minulla ei ole allergioita ja pystyn tekemään varsin pölyisiä töitä ilman oireita, joten en pitänyt itseäni herkkänä sisäilmaongelmille. Kun jäin ko. työpaikasta pois, 6 kk jälkeen huomasin, että limaisuutta ei muuten olekaan ollut vähään aikaan.

MariaRe: Kurkun limaisuus24.7.2024 15.55
Nyytti, olen myös huomannut, että kun istuu autoon, ilmeisesti löysän vatsanportin ja palleatyrän vuoksi alan usein yskimään. Sama tapahtuu, kun kumarrun laittamaan kenkiä yms. Mutta nyt siis kurkun limaisuus helpottanut tuon suolavesikurlauksen myötä. Kun mietin, että mistä se lima kurkkuun tulee, niin kyllä se nenäonteloista sinne valuu.

Huono sisäilma on tosi huono juttu, törmään jatkuvasti terveydenhuollossa myös tiloihin, joissa saan oireita päänsärkyä ja rytmihäiriöitä, yskää, äänen käheytymistä ja silmien kirvelyä. Esim fysioterapia on rakennuksessa, joka on rakennusvalvonnan mukaan määrätty purettavaksi ja kaikki muu toiminta on sieltä jo siirretty uusiin tiloihin, mutta sääliksi käy niitä työntekijöitä, jotka joutuvat työskentelemään vielä ko tiloissa.

MariaRe: Kurkun limaisuus3.8.2024 1.20
Nyt parin viikon merivesikurlauksen jälkeen hyötyä on ollut ihan kurkunpään jumpastakin, kun jatkuvasta limaisuudesta jäi tuo ikävä maneeri rykiä kurkkua usein. Nyt kun kurkunpäälle antanut vähän jumppaa, kurkunpää on rennompi.

Suu kannattaa huuhdella kurlauksen jälkeen suolavedestä puhtaalla vedellä.

NyyttiRe: Kurkun limaisuus8.8.2024 8.02
Mitä on kurkunpään jumppa?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: