Keskustelu

jetsAlkoholi30.3.2011 12.32
Oi, tuo ihana eliksiiri, joka meidät kaikki viisastaa.. :)

Sellaista keskustelua herättelisin, että millainen viina/viini/olut/tmv olisi sopivin refluksikolle?

Itse olen havainnut sellaista, että esimerkiksi Jägermeister ja Fernet Branca ja vastaavat vatsaliköörit eivät kovasti ole vatsaa ärsyttäneet (aika kummallista).

Ja itse asiassa parin drinkin, minkä tahansa, jälkeen olo rentoutuu sen verran, että vatsaoireita katoaa ja on kaikin puolin hyvä fiilis.

Joskus taas lasillinen punaviiniäkin voi aiheuttaa outoja tuntemuksia. Parhaiten varmaankin on "toiminut" runsasmaitoinen kahvi runsaalla viskillä, mikä on kyllä tosi outoa.

Olen viskiharrastaja ja kieltämättä on harmittanut suuresti, ettei viimeisten vuosien aikana ole uskaltanut oikein viskejä maistella. Tosin parin oluen jälkeen viskikään ei tunnu aiheuttavan oireita.

Ehkä pahinta on se, että ryyppää kunnolla ja menee sitten nukkumaan. Yöllinen refluksi täyden mahan ja ärsyttävän alkoholin johdosta voi olla hirvittävää ja aamu vielä päälle..

Mitenkähän olisi, jos ottaisi Alsucralia ennen juopottelua?

Olisi se nyt sentään mukavaa, että uskaltaisi välillä viikonloppuisin sentään tissutella. Onneksi ei ole baarireissuihin varaa ja kiinnostusta kuin pari kertaa vuodessa :)

tommiRe: Alkoholi30.3.2011 16.33
Koskenkorva ja ananaslimukka sopii mulle hyvin, limukasta vaan hiilihapot eka pois. Hiilihapot muuten lähtee hyvin kun pudottaa limuun sokeripalan.
Olutta ei pysty yhtään ottamaan, seuraavana päivänä hirveä olo muuten.

CCRe: Alkoholi31.3.2011 1.30
Punaviini on mulle todella paha, siideri aiheuttaa vain jonkin verran närästystä. Näin siis mitä muistelen, olen jättänyt alkoholin jonnekin menneisyyteen. vesilinjalla pakko mennä. En ole tosin kokeillut mitään antepsinia tai gavisconia, että olisiko niistä apua. Mutta mieluummin itse pärjäilen ilman mitään aineita, kun joutuisin vetämään lääkkeitä vielä lisää, että saisin juotua jotain.

refluksikurkkuRe: Alkoholi31.3.2011 8.02
Mietoja menee alas .... Määrät on täälläkin melko pieniä
mitä voipi ottaa.

Ja pahimmista varoiteettavista olutta pystyy ottamaan nykyään jopa pari pulloa mut ei jääkaappikylmänä tai sitten pieni määrä valkkaria Spritellä (ilman jäitä) - tai jopa makeaa kuohuviiniä (vähän väljähtänyttä) sellainen minipullo
(G. Asti).

Viina kurlailua (ei nielemistä) jossakin alkuaikoina kokeilin kanssa
jotta kurkku turtuisi - mies marmatti kun kalliit juomat sylkäistiin viemäriin :-)

Viimeinen harvinainen kokeilu meni
hyvin vapaapäivänä Helsingissä. Kolmelta ruoan kanssa eka
kertaa vuosiin lasillinen punaviiniä, kuudelta eka olut ja puoli 10
toinen (vai oliko se jopa valkkari??) ... ei oireita :-)

Viskiharrastajille voi olla aika paha :-(

refluksikurkkuRe: Alkoholi31.3.2011 8.03
Juomatarinoita voi löytyä myös tuolta "REFLUKSI JA JUOMAT"
keskustelusta.

YlläpitoRe: Alkoholi12.6.2011 1.01
Asiaton viesti poistettu.

jariRe: Alkoholi12.6.2011 15.09
mulla kanssa samanlaisia tuntemuksia jos ottaa muutaman niin olo rentoutuu ja ei ole niitä ylävatsakipuja ja on kaikin puolin hyvä olo mutta sitten kun pääsee lipsahtaa kunnolla niin aamulla ylävatsa räjähtää kivut on tosi ankaria tuntuu kuin joku kaivertaa ruokatorven ja ylävatsan välillä eikä auta mikään lääke paitsi aika..nykyää ei voi ottaa enään kunnon rännejä vaan usenmiten vaan muutama mieto juoma niin silloin pärjää joten kuten...

JuiceRe: Alkoholi13.6.2011 7.59
Alkoholia ei kannata ottaa refluksikon ollenkaan, en suosittele muillekkaan.
Ei tarvii aamulla miettiä vaivan syytä, ja itse aiheutettu kipu on turhaa.
Hauskaa voi pitää ilman viinaakin ja selittelyt muutamasta lasillisesta ovat turhia, voi kohteliaasti sanoa kiitos en käytä. Miksi siis kouristella ylimääräisen kivun kanssa. Kertokaapa kolme hyvää syytä ottaa alkoholia, ja kolme olla ottamatta.

M-MRe: Alkoholi13.6.2011 10.21
Mulla kolme suurinta syytä juoda alkoholia on:
a) saada itseni rennommaksi ja mukavammaksi, unohtaa stressiä,
b) baareilu/keikoilla käynti on yksi sosiaalisen kanssakäymisen muoto ja keino tavata kavereita ja
c) olen viiniharrastaja eli jollakin tapaa on halu ylläpitää edes jonkinlaista viinikulttuuria esimerkiksi hyvän ruoan yhteydessä.
Kolme syytä olla juomatta:
a) krapulani ovat aina ihan helvetillisiä ja pilaavat ainakin kaksi seuraavaa päivää,
b) alkoholi lihottaa ja
c) suvussani on alkoholismia enkä haluaisi tukea sellaista käytöstä omalla toiminnallani.

Tällä hetkellä olen linjalla maks. 3 annosta kerralla. Edellinen krapula hiljensi kiinnostuksen suurempaan ainakin toistaiseksi.

YlläpitoRe: Alkoholi13.6.2011 10.47
Hei! Kiitos taas monista lukijakommenteista. Nimimerkki Juice on VAIN alkoholin käyttöä vastaan, hän ei siis puolusta alkoholin käytön muuttamista huumeiden käytöksi. Tämä on täysin eri henkilö, jonka viesti tästä ketjusta poistettiin viikonloppuna. terv Ylläpito

refluksikurkkuRe: Alkoholi13.6.2011 13.50
Oletko täysin absolutisti, Juice?

jetsRe: Alkoholi13.6.2011 14.19
Itsekin otan alkoholia samoista syistä kuin M-M. Tosin itse harrastan viskejä. Mutta viskiharrastus on kuihtunut refluksin takia olemattomiin. Nykyään maistan viskiä ehkä pari kertaa vuodessa.

Mutta pari lasia viiniä, pari snapsia tai pari olutta rentouttaa mukavasti ja meikäläisen refluksioireet vähenevät, tai sitten eivät tunnu. Rentoutuminen lienee se avainsana.

Kun ottaa vain muutaman tai pari, ei ole sitä inhottavaa oloa seuraavana aamuna. Itselläni ei onneksi tule mitään kovia kipuja tai muuta sellaista.

JuiceRe: Alkoholi13.6.2011 16.49
Refluksin takia jätin kokonaan alkoholin, ja täytyy sanoa että kannatti.

jariRe: Alkoholi13.6.2011 17.18
toisaalta hyvä kuulla et alkoholi aiheuttaa samallaisia oireita muillekkin ja moni on joutunut vähentää annostaan alkoholin suhteen niin kuin minäkin...etten oo se ainoa joka kärvistelee ja ottaa happea et mikä se nyt taas on .....

YlläpitoRe: Alkoholi13.6.2011 17.35
Hei!

Viestit tuosta välistä poistettu.

Viestit poistetaan edelleen, koska sivustolla on sallittu vain yhden nimimerkin käyttö.

Tässä keskustelussa yksi kirjoittaja on kirjoittanut 4-5 eri uudella nimimerkillä muutaman päivän sisällä.

t. Ylläpito

samppaRe: Alkoholi13.6.2011 17.51
Itsellä oli aikas kosteahko viikonloppuna. Tuli nautittua siideriä ihan liian kanssa ja kahvia. Nyt on Todella kovaa närästystä ja puristavaa tunnetta ruokatorven kohdalla:(

limaa aina vaanRe: Alkoholi13.6.2011 19.57
aijaa olisitte heti sanoneet :) ja itse sanoit "uusi kirjoittaja" niin ajattelin että halusitte sen mutta tosiaan voisitte vähän paremmin kertoa nuo ohjeet mutta ei muuta parempi nyt että tuli selväksi eikä muistella pahalla- :) ja Juice arvostan Todella paljon sanojasi. kerrankin löytyy järkeviä tyyppejä :) olen täyisn samaa mieltä. itse en ole juonut 5v tippaakaan ja oloni on 10 kertaa parempi joka puolelta ;) samoin tupakka loppui =) suosittelen nauttimaan elämästä ilman mitään kemikaaleja ja aineita. kun siihen tottuu niin elämästä nauttii paljon paremmin ;) muistatteko viellä lapsena olon ei silloin tarvinnut yhtään mitään kemikaaleja eikä kyllä tarvitse aikuisenakaan ;)

refluksikurkkuRe: Alkoholi13.6.2011 21.15
samppa, kahvi oli mulle se huono juttu, ei niinkään kohtuullinen määrä alkoholia. Kahvin tosiaan lopetin monta vuotta sitten.

Kohtuullinen käyttö tai nauttiminen ruoan kanssa on tainnu kautta aikojen taata sen, että mulla on jäänyt kyllä noi rapulafiilikset (säryt, kivut ja korvennukset, oksennukset) väliin. Aamuyöhön asti valvominen yössä (ilman alkoholia tai sen kanssa) vaikuttaa yleensä enemmän. Kun alkoholi ei ole tuottanut ongelmia aikaisemmin eikä nytkään, aion käyttää sitä ilman muuta kuten tähänkin asti.

Mutta meitä on moneen junaan ... mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi sitten taas toiselle. Itselläni on esim. (ei refluksikko) ystävä, joka ei syö edes esim. rommikakkua, liköörikarkkeja eikä juo simaa/kotitekoista kaljaa (voi kuulemma sisältää alkoholia vähäsen??).

jetsRe: Alkoholi13.6.2011 23.47
Tulipa mieleen, että alkoholistahan pitää muistaa vielä se asetaldehydi-asiakin.

http://www.acetium.com/fi/ensimmaisen-luokan-karsinogeeni-jolle-altistumme-joka-paiva

Itse olen _taas_ unohtanut nuo acetiumit.. tuolla ne taskussa säilyvät.

refluksikurkkuRe: Alkoholi14.6.2011 9.44
Vaikka Gastropanelia käytänkin, en ole saman firman tuotteita (sitä purukumia, joka oli ennen tuota tai kai vieläkin??) ostanut. Paljonko vuoden kuuri maksaa :-)?

Alkoholia ei tule nautittua päivittäin tai edes viikottain mutta jos ajattelee esim. lapsiperheitä, joissa jugurttia menee lapsilla joskus päivittäin - kuten myös viikottain saatetaan syödä makeisia, jälkiruokia, leivonnaisia, virvoitusjuomia, hedelmämehuja (ei tietenkään kaikissa perheissä) ...

M-MRe: Alkoholi14.6.2011 11.49
Olin unohtanut koko Acetium-asian onnellisesti. Tieto lisää tuskaa. Pitikö tuota nyt sitten itsekin ostaa? Pitää varmaan ostaa uusi lääkekaappi samalla reissulla. Yhteen ei enää mahdu tämän naisen lääkearsenaali.

limaa aina vaanRe: Alkoholi15.6.2011 18.05
juuri näin :/ itellä on kokemusta jo parista "juomarista" ketkä ovat sairastuneet syöpään. sattumaako? en usko... :(

NightlightRe: Alkoholi15.6.2011 23.22
Onneksi ei tarvitse miettiä sentään tätä asiaa omalla kohdalla, kun en alkoholia käytä ollenkaan... siis ole koskaan käyttänyt.

limaa aina vaanRe: Alkoholi16.6.2011 16.28
hyvä hyvä :)

MikaRe: Alkoholi12.10.2011 20.27
Terveppä terve, uutena palstalla pyörin! Viime keväästä asti ollut (nyt 7 kk) refluksin oireita ja lääkärissä on tullut ravattua tuon tuosta. Oikeastaan tuntuu, että "tauti" (tai ihan vaan tauti) on lähtenyt jopa parempaan päin viime keväästä, jolloin painontunnetta ja turvotusta oli vatsassa harvasen päivä. Enää tuota tunnetta tulee silloin tällöin ja se yleensä lähtee sitten taas pois, ainakin hetkeksi. Ultrat, keuhkokuvat, verikokeet ja muut on otettu ja todettu, että tervehän minä olen, joten pakkohan se on tuota sitten olla. Helpotusta on tuonut kuulla jo kolmen eri lääkärin suusta sanat "Jos se olisi vakavampaa niin se olisi kyllä jo selvästi ilmoittanut itsestään". Tämä helpottaa siitä syystä, että olen aika kova stressaamaan ja panit paniikkikohtauksetkin on tullut saatua jo tämän taudin puhkeamisen jälkeen. Mutta asiaan. Onkos muilla (en ole ihan kaikkia viestejä sentään jaksanut lukea läpi mitä täältä löytyy) ollut samankaltaisia oireita eli, että yhdestä oluesta saattaa tulla jo pahoinvointia ja tuntuu, että kurkussa olisi "pala" tai sitten limaa niin, että ei tee enää kyllä mieli juoda? Sikäli hassua, että ennen kyllä olen pystynyt ihan hyvin juomaan, mutta n. kk sitten tuli oltua kaverin kanssa baarissa katsomassa lätkämatsia ja illan tuoksinnassa meni ehkä arviolta n. 5 olutta. Yöllä sitten alkoi vessan laatoittaminen uusiksi ja oikeastaan tuon jälkeen onkin ollut niin, että yhtä olutta enempää ei tee mieli juoda kun ottaa jo mahasta ja kurkusta. Muistelisin joskus, että kahvi on saanut penskana samanlaista tunnetta aikaan kurkkuun ja tokihan vieläkin juon kahvia siinä määrin, että voisi johtua tuostakin, mutta aika hyvinhän tuo aina kuitenkin ilmenee vasta silloin kun on oluen nauttinut. Siideri tai muut makeat juomat sitten aiheuttavatkin suoranaista närästystä ja niitä en siitä syystä nauti enää ollenkaan. Vaan esimerkiksi tavallinen coca-cola tai muu vastaava ei mielestäni aiheuta samankaltaista oiretta. Eikä mm. appelsiinimehu, josta monet ovat keskusteluissa varoittaneet. Tokihan jos älyttömästi noita tulee nautittua niin turvotuksen tunne ja närästyskin on enemmän kuin varmaa, mutta kohtuudella nautittuna (~0,5 l limpparia) ei aiheuta juurikaan oireita. Tunne kestää parista tunnista - päivään/pariin ja häviää sitten. Ensin myöskin tuli epäiltyä, jotain allergista reaktiota homeiden takia, mutta voisikohan olla niin, että tämä olisikin allerginen reaktio alkoholista / sen sisältämästä ainesosasta? Erittäin suuret kiitokset mikäli joku kokeneempi jaksaa vastata! Terv. Mika

YlläpitoRe: Alkoholi28.10.2011 20.40
Nostoa ...

M-MRe: Alkoholi18.12.2011 14.04
Ärh, lipsahti eilen humalan puolelle. Mielestäni en edes juonut paljon, mutta jostain syystä olin aivan tillin-tallin. Mies epäili, että lasiini oli laitettu baarissa jotain tippoja tms, kun tulin niin sekaisena kotiin. Nyt olen sitten oksentanut aamukuudesta asti. Edes vesi ei pysy sisällä :( Se ihmetyttää, että aluksi oksennus oli mustaa, ja sitten myöhemmin olin näkevinäni siinä pieniä tippoja kirkasta verta. Onnistuin myös ekaa kertaa elämässäni vetämään oksennusta keuhkoon. Se oli ihan kamalan tuntuista.

Klassiset sanat: en juo enää ikinä.

MariaRe: Alkoholi18.12.2011 23.15
Mikäli oksennus on mustaa, pitäisi hakeutua lääkäriin viivytyksettä.

M-MRe: Alkoholi19.12.2011 1.07
Ei se ollut mustaa kuin alussa. Oksensin 8 tuntia ja muu oksennus oli "normaalia", eli ei mustaa enää. Vähitellen alkaa tässä jo elämä voittaa, eikä rankasta krapulasta poikkeavia oireita ole ilmaantunut. Eli en usko että tarvitsen lääkäriä. Krapulani ovat aina olleet hirvittäviä.

refluksikurkkuRe: Alkoholi19.12.2011 13.28
M-M, onneksi selvisit ehjin nahoin kotiin .. baareissa liikkuu nykyään kaikenlaista. (Ja jälleen kerran -) oliko mukava ilta muuten?

M-MRe: Alkoholi19.12.2011 15.14
Mukavaa oli nähdä kavereita ja alkuillasta oli ihan hyvä meno noin muutoin. Olimme eräällä keikalla, mikä oli myös oikein hyvä. Sitten yhtäkkiä naps vaan ja olinkin aivan tööt, siis ihan minuutissa; muistan että menin vessaan ja oli kiva kevyt nousuhumala, ja siellä vessassa olinkin sitten yhtäkkiä ihan sekava. Mikä on outoa, kun en edes teräviä juo, vaan join baarissa ainoastaan olutta, joka nyt ei yleensä tuosta vaan kihahda hattuun, kun sitä juo kuitenkin aika hitaasti (vrt. shotit tms).

No, näin kolkytplussana ei näemmä yksi rapulapäivänä enää riitäkään, eli tänään olen vielä ihan väsynyt ja heikotusta on ilmassa. Onneksi saan nukkua koko päivän :) Ja edelleen olen sitä mieltä, etten juo enää ikinä.

MimuliinosRe: Alkoholi20.4.2013 21.18
Hiilihapolliset juomat on pannassa jok ikinen. Mutta makeat juomat kuten liköörit, hedelmäviinit jne ovat niitä pahimpia. Oksenteluksi menee. Itse asiassa en voi oikein juoda mitään paitsi kirkasta viinaa.
Olen huomannut, että se on kausittaista (ainakin minulla.)
Joskus kaikki juomat menee suht hyvin alas ilman pahoja oireita. Onko teillä näin?

kuikkisuunoRe: Alkoholi21.4.2013 7.18
Joo olut ja hiilihappo: 2-teräinen miekka jonka hiilihappoinen ensin tekee hyvää kun röyhtäsyttää liiat kaasu pois ja sitten serotoniinilla kivasti hyvä olo ;-), mutta muutaman oluen jälkeen itse alkoholi alkaa ärsyttää vatsaa... .-(

Kirkailla sama juttu mutta töi röyhtäsyhelpotus ei tule.

Makeita drinkkejä en ole juuri koskaan juonut

SaturnusRe: Alkoholi9.8.2013 18.57
Ootteko huomanneet, että tumma olut olisi vatsalle parempi kuin tavallinen? Mä oon testaillut pari kertaa täs kesällä ja oon ollut huomaavinani, että se sopisi vatsalle paremmin. Koska sit kun oon juonut tavallista tumman päälle, niin vatsaa polttelee ihan eri tavalla. Yleensä kyllä nuo kokeilut on menneet niin, että pari tummaa olutta aluksi ja sitten pari tavallista päälle. En siis tiedä, johtuuko olot tavallisesta oluesta vai siitä, että siinä viimeisten kohdalla mahaa/ruokatorvea on jo ärsytetty jonkun verran :-D

refluksikurkkuRe: Alkoholi10.8.2013 9.32
Tarkoittaako tavallinen olut mitä :-)? Lageriako?

Tarviskohan tuosta tehdä vaan mittavampi vertaileva tutkimus :-)?? Ja ottaa se hana/pulloolut vertailu kanssa mukaan?

Itsellä edessä tänään puutarhajuhlat ja siellä menee illanmittaan noin 2-3 putelia Lapin Kultaa tai Fostersia (ehkä lasillinen jotain valkkaria lantrattuna)- saa kyllä sekin olon jo ihan hymyileväksi :-) Kasviksia + kalaa - linja on sitten syöminkien puolta ainakin itselleni.

SaturnusRe: Alkoholi10.8.2013 10.23
No joo, Fostersia/Karhua tuo "tavallinen" olut mun kohdalla oli :-D Mä oon vielä harrastelija, kun oon siirtynyt oluisiin vasta tässä kesällä (ennen diagnoosia olin vannoutunut siiderinlipittäjä + joskus kirkkaiden) ja tosiaan vain kaksi kertaa kokeillut.

Tarkoituksena on seuraavalla kerralla pitäytyä pelkissä tummissa oluissa. Nyt se ei ole onnistunut, koska oon pyörinyt kesällä lähinnä erilaisissa tapahtumissa, ja niissä ei ole ollut saatavana tummaa :-)

VaniljaRe: Alkoholi18.8.2013 15.07
Kun omat oireeni ovat pysyneet hallinnassa olen käyttänyt valkoviiniä aina silloin tällöin. Eilen huiskahti ystävättären kanssa pullo valkoviiniä. Kysyin alkosta asiantuntevalta myyjältä että mitä viiniä hän suosittelee silloin kun herkästi närästää. Hän sanoi että jos hänellä sellainen tilanne olisi niin hän ottaisi gewürztraminer-rypäleestä tehtyä viiniä. Se on kuulemma vähähappoisin rypäle ja maistuu pehmeälle ja hiukan makealle. Hänen avullaan valitsin sitten tuosta rypäleestä tehdyn Alsacen valkoviinin. Tosiaan sitä tuli hörpittyä ruoan kanssa ja vielä sen jälkeenkin enemmän kuin kertaakaan olen tämän refluksin aikana ottanut. Minkäänlaisia oireita en saanut eilen, enkä vielä tänäänkään, vaikka tänään on tullut juotua kahviakin tavallista enemmän.

Alkoholia ei tosin kannata käyttää jos tietää sen varmasti aiheuttavan oireita, mutta jos tilanne on hyvä, eikä oireita paljon esiinny, niin tuosta rypäleestä tehtyä viiniä voi kokeilla. Se oli hiukan kalliimpaa, mutta maistui ainakin minusta ihanalle ja tosiaan pehmeälle ja kun aika harvoin viiniä tulee otettua, niin ei se hinta nyt ollut pääasiassa.

TinttarusRe: Alkoholi18.8.2013 16.07
Kiitos vinkistä:)
Minulla refluksin lisäksi niin akuutisti muutakin häikkää kehossa, että tuntuu, että voisi rentouttaa mieltään lasilla, parilla.
Kun hiukset lähtevät päästä niin, että päälaki pilkottaa, sitä ei osaa sanoa, kumpi raastaa enemmän: se, ettei ääni kestä äänityöläisenä vai se, että parin kuukauden päästä juhlin 50v. päiviäni peruukki päässä.

Tämä taisi mennä nyt asian vireen, mutta ahdistus on melkoinen. Veriarvot ja hormoniarvot on tsekattu, kunnossa ovat. Jos täältä löytyy refluksikkojen joukosta saman vaivan kanssa painivia, otan kaiken vertaiselon ilolla vastaan!

VaniljaRe: Alkoholi18.8.2013 16.35
Tinttarus, osaatko yhtään arvata mistä oireesi voivat johtua? Onko ruokavaliosi kunnossa? Voisiko sinulla olla jotain imeytymishäiriöitä? Nykyäänhän ei enää sanota, että olet sitä mitä syöt, vaan olet sitä mikä imeytyy. Nuo syyt kannattaisi yrittää selvittää. Lääkäreiltä ei kyllä hirveästi apua saa, jos heidän ottamansa testit näyttävät että kaikki on kunnossa, niin heidän mielestään kaikki on kunnossa, vaikka olisi minkälaisia oireita.

refluksikurkkuRe: Alkoholi18.8.2013 17.14
Vanilja, hienoa, että on ollut mukava viini-ilta!

Hyvin meni itsellä alas eilen 500 ml Valamon makea luostariviiniä patongin ja valkohomejuuston kera. Ja päälle jopa yksi saunakalja :-) Alasulkija pitänyt hienosti oman osuutensa yya - sopimuksesta eilen ja tänään ...

Tinttarus, pienessä rentoutusmielessä (itselle sopiva määrä) on erittäin hyvä juttu :-)

Laitan oman aloituksen hiustenlähdölle.

refluksikurkkuRe: Alkoholi18.8.2013 17.18
Tukkakeskustelun jatkot "Tukka lähtee" /Sitrus - ketju
http://www.refluksi.fi/keskustelu.html/4143?p=&c=

SaturnusRe: Alkoholi23.1.2014 17.51
Onko uusia juomasuosituksia? Parin viikon päästä pitäisi ottaa ja olis kiva, ettei tarttis koko iltaa pidätellä oksennusta. Ja laatata seuraavaa päivää... Huomasin tosin viime juhlissa, että puoli-istuvassa asennossa nukkuminen helpottaa seuraavaa päivää.

Nyt kun vielä löytäisi juoman, joka ei alkais kuplia mahassa saman tien. Toisaalta vatsa on ollut nyt pitkään hyvänä. Jospa se sietäisi ilolientäkin paremin? Happosalpaajan oon ottanut max. 1-2 krt viikossa.

Mitenhän jos ottaiskin kirkkaita lantrattuna mehuun? Logiikalla pienempi määrä juomaa -> pienemmät oireet.

kirsti PieniniemiRe: Alkoholi25.1.2014 4.03
Hei vain kaikki kaimat (refluksikurkkuiset) Täälläpäs on myös yksi sellainen! tutun kuuloista puhetta on kaikki tämä edellä lukemani. Aivan samoja tuntemuksia on myös kohdallani, sillä erotuksella että en alkoholia todella nauti enää juuri koskaan.

Koskapa kuulun siihen ryhmään yksilöitä jotta jo suhteelisen pienikin alkoholin nauttiminen tuottaa kärsittävän krapulan. Mutta juuri nuo ikävät refluksin aiheuttamat oireet pahentavat vielä tilannetta kovasti.

Niinpä olenkin lopettanut lähes kokonaan sen vähäisenkin alkoholin nauttimisen. Mutta, mutta joskus sentään tekee mieli edes kylmä olut. ja sekin jo tuntuu sekä vatsassa että kurkussa.

Mietin itsekkin että olenkohan aivan järjiltäni sillä voiko todella yksi purkillinen olutta saada aikaan tällaisia tuntemuksia? niin ainkin minusta tuntuu.

Muutoin kaikenlainen sopimattoman ruua syöminen on ollut se kuumaperuna jo vuosia. kun juon jotain vettä, maitoa mehua mitä vain niin en voi juoda kuin usein pieniä kulauksia sillä tuntuu jotta täytyy röyhtäillä välissä. Ja on muutenkin aina vaikaa niellä.

Joka ikinen aamu kun herään ja nousen yös sängystä ja alan puhumaan niin ääneni on niin käheä ja möreä, aivankuin olisin juopotellut ja tupakoinut viikkokaupalla. Olen muuten tupakoimaton.

Tuo käheä ääni ärsyttää tosi paljon. Mutta yhtä paljon ärsyttää ja huolestuttaa myös tuo ainainen pieni kurkkukipu ja paineen ja kuristuksen tunne kurkussa. hengenahdistusta on myös olemassa.

Ylävatsan turpoaminen ja kipu on ollut monivuotinen vaivani. jos syön jotain sopimatonta ja raskaasti sulavaa ruokaa esim lettuja. saan kärsiä jopa 6-8 tuntia ennekuin oloni helpottuu.

Se että nieleminen on työlästä ja hidasta tuntuu kuin kaikki tarttuisi kurkkuun kiinni. Ei tee juuri mieli lähtä päivälliskutsuille.

Nämä moninaiset oireiluni pilaavat elämäni tasoa ja laatua aika lailla!
Mutta tiedän että en ole yksin näiden vaivojeni kanssa. Vaikka en toivoisi näitä yhdellekkään toiselle ihiselle kärsittäväksi!

kaikesta huolimatta elämä jatkuu ja olisi toivottavaa jotta löytyisi uusia metodeja millä tämän sairauden saisi selätettyä! Vaikka en oiken usko siihen. VOINTEJA KAIKILLE TEILLE JA PAREMPAA ALKANUTTA VUOTTA!

LauriRe: Alkoholi8.1.2015 18.18
Jaha...Oireeni olivat jo 95% kadonneet ja eilen sitten join noin sixpacin kaljaa illalla. Tänään taas vanha kunnon limakurkku on tehnyt paluun... Voi Pahus!!!! :(

SaturnusRe: Alkoholi18.10.2015 21.09
Meni keikkareissu sitten pieleen. Käytiin syömässä klo 17, ja sielllä ruuan kanssa 3 olutta ->> hyvä nousuhumala, ei oireen oiretta. Siitä keikalle, joka kesti 2,5 tuntia, sinä aikana ei yhtään alkoholia. Keikalta oli tarkoitus jatkaa iltaa baarissa. Kun sinne pääsimme, ja ostin oluen, alkoi taas pahoinvointi hiljakseen voimistua. Puoley pystyin oluesta juomaan, sen jälkeen, vesilinja, ja etenkin kaverin puolesta harmittaa.. Tarkoitus oli pitää kunnolla hauskaa ja tanssia kuin viimistä päivää.

Hotelliin sit hyvissä ajoin, ja laatta lensi. Ulos tuli suunnilleen kaikki, myös aiemmin illalla syöty ruoka. sen jälkeen olo olikin mitä mainioin, ikävä vaan että kaveri oli jo ehtinyt nukahtaa.

Noh, eipä ollut aamulla kankkusta.

Mitä tästä opin: Jos otat, älä pidä monen tunnin taukoa juomisessa. Onko muille sattunut niin, että krapula alkaa jo kesken illan?

Mack MyraRe: Alkoholi29.12.2015 19.58
Eilen tuli pämpättyä kaverin kanssa vähän enemmän, pari VAHVAA olutta, myöhemmin n. 3 annosta hyvää mallasviskiä ja paria muuta lajia teräviä myös. Tänään aivan helvetillinen, koko päivän kestänyt krapula ja pahemmat refluksioireet kuin koskaan.

Joo, tiedän että liikaa tuli juotua ja eri lajeja sekaisin, mutta ikinä ennen ei ole koko päivää mennyt ilman ruokahalua! Oksensin useamman kerran vasta klo 13-14 välillä ja tuolloin tietty hapot nousi korventamaan ruokatorvea... Sen jälkeen ei ole oikein mitään pystynyt/halunnut syödä, jatkuvan "happoisuuden" ja röyhtäilyn takia. Onko normaalia refluksikolle, pitääkö olla enempikin huolissaan?

Refluksioireet (varsinkin röyhtäily) lisääntyneet viime kuukausina. Tiedän kyllä, että ruokavaliossa saattaa olla paljonkin korjattavaa. Olen tosiaan viskiharrastaja, ja toivon, ettei sitä harrastusta tarvitsisi kokonaan lopettaa... =( Määrissä kyllä on vähentämisen varaa.

AnderssonRe: Alkoholi30.12.2015 17.40
Huh, viskiä :O
Mäkin ennen join konjakkia silloin tällöin, mutta nykyään ei puhettakaan että mitään väkeviä alkoholeja joisin.
Melkein pitää oluttakin laimentaa, jottei polttele :(

SaturnusRe: Alkoholi30.12.2015 23.51
Mack Myra, en olis huolissani niin kauan, kun tiedät oireiston olevan itse aiheutettua (syy: juominen -> seuraus: krapula). Itellä jokaisen juomareissun jälkeen helvetillinen yrjökrapula pitkälle iltapäivään. Hyvin tarkkaan tulee aina etukäteen punnittua, että kannattaako ottaa vai ei.

Dallasin BobiRe: Alkoholi7.9.2016 12.07
Juu morjesta! Tykkään juoda viinaa ja olla humalassa. Tästä harrastuksesta on tullut hemmetin vaikeeta, koska krapulat on jotain aivan hirveetä.. Omeprazolia syön kuin leipää, mutta ei tunnu auttavan enää ollenkaan. Lauantaina kun ottaa drinkkiä niin pahimmat olotilat on maanantaina ja tiistaina. Sunnuntaina torvi on varmaan vielä ihan puuduksissa. Perusoireilut kuten närästys ei haittaa niinkään, mutta hirveät pistokset ja paine rinnassa ahdistaa. Syljen mukana tulee myös verta aina muutama päivä humalan jälkeen. Oliskohan se Somac parempi? Letkua pitäs varmaan taas lähteä nielemään, mutta en sit tiedä mitä hyötyä siitä on. Paskanahan se torvi on, se tiedetään..

julietRe: Alkoholi19.12.2016 9.06
Nostetaanpas ketjua.

Mitä olette ottaneet/miten hoitaneet närästystä, jos olette alkoholia jo kerenneet nauttia? Saako esim. gaviscon ottaa tai onko olemassa jtn kohtausnärästyslääkettä, jota voisi turvallisesti ottaa mikäli on alkoholia sattunut jo juomaan?

pienimerenneitoRe: Alkoholi19.12.2016 14.54
Minä ainakin olen ottanut Gavisconia ennen illanviettoja. Aika harvakseltaan alkoholia enää nautin ja usein se liittyykin esim ravintolassa ruokailuun, jolloin tulee syötyä välillä ei niin refluksiystävällistäkin ruokaa. En ole ainakaan lukenut etteikö Gavisconia saisi käyttää alkoholin kanssa. Toisaalta sen hyöty ei välttämättä ole kovin hyvä jos illan aikana juo suuria määriä, suojakalvohan tällöin rikkoutuu hetkessä. Lisäksi saatan välillä käyttää Rennietä jos iskee ihan hullu akuutti närästys. Normaalisti pärjään ilman PPI-lääkitystä, mutta nyt joulun yli ajattelin lyhyehkön kuurin syödä. Ihan vaan siitä syystä, että jouluisin haluaisin vaan rentoutua ja edes hetkeksi irtaantua siitä jatkuvasta syömisten ja juomisten stressaamisesta.

AnderssonRe: Alkoholi19.12.2016 15.37
Jos on juonut alkoholia, niin just ennen nukkumaanmenoa kannattaa ottaa shotti Gavisconia. Ja suoraan baarista tulon jälkeen ei kannata mennä makuulle, vaan mieluummin sinnittelee ensin jonkin aikaa pystyssä.

Jos käyttää ppi-lääkitystä yhdessä alkoholin kanssa, niin kannattaa samalla vissiin ottaa acetiumia, koska muuten hapottomaan mahaan asettuneet bakteerit tuottaa alkoholista asetaldehydia. Näin ainakin tuo acetiumia valmistava firma mainostaa. Tosin en tiedä, onko se vain markkinointikikka tai jotain..

SaturnusRe: Alkoholi26.12.2016 14.09
Mä olen ottanut huoletta gavisconia ja rennietäkin. Yleensä jossain vaiheessa iltaa tulee vähän huono olo ja siinä vaiheessa gaviscon on usein pelastanut. Tosiaan teho kyllä menee heti kun ottaa seuraavan juoman :-D Viime aikoina en ole kyllä edes tarvinnut mitään helpotusta illan aikana, vaan vasta seuraavana aamuna :-/

KatjuskaRe: Alkoholi20.3.2017 23.04
Lähdinpä googlaamaan vihdoin löytyisikö kohtalotovereita. Vasta reilu puoli vuotta sitten minulla todettiin refluksitauti. Kärsinyt olen piiiitkään. Alkoholia ei vatsa kestä juurikaan, joskus oksennan parista viinilasista koko seuraavan päivän, nukun, yrjöän, nukun...yleensä helpottaa ilta kasilta. Eilen helpotti vasta ilta kympiltä. Tosin piiitkästä aikaa olimne miehen kanssa baarissa ja oli niin kivaa, että "unohdin" ne helvetilliset krapulat. Harmillista kun rakastan punaviiniä. Koitinkin juoda vain kirkkaira mutta eipä ollut mitään tehoa. Kun yrjöäminen aamulla alkaa ei loppua näy. Onpa noita pahempiakin asioita joten en ny valita. Joskus se viuna vie mennessään ja unohtuu ettei ehkä kannattaisi..😬. Mutta helpompaa ny kun tietää, että on kohtalotovereita.

VirkkuRe: Alkoholi30.11.2017 8.14
Juu saatana ku kovia närästyksiä mulle tulee yöllä kun on nukkumassa,aina kun olen syönyt jotain rasvaista,suolsista ja makeaa niinkuin eilen tein,ja sen päälle vielä join puoli litraa kossua mango-apoelsiini tuoremehun kanssa ja söin vielä pussilinen chilimaustettuja tacosipsejä.voin kertoa että ei ole koskaan ollu kovempi närästys mulla. Aamuyöllä pitäny otta muutamia närästyslääkkeitä ja pitää melkeen kokoajan istua ja niellä vähän maitoa jatkuvasti....polttaapolttaa!!

MIES 33V.Re: Alkoholi30.11.2017 21.40
Viime lauantaina tuli tintattua 1,5L Suomi-viinaa joka paukku suureen määrään vettä+tilkka mehutiivistettä lantrattuna. Sit baarissa 7kpl kossu vedellä. Sai juosta kusella koko päivän, tuli kokunen litra nestettä...samoin kuin poistuikin=krapula. 10v refluksista nauttineena oli yllätys kun ei tullut mitään närästyksiä ei ryyppy- eikä krapulapäivinä...eilen keskiviikkona oli vielä pöhnä. Sit tänään joku yks näkkäri teki korvennuksen. No seuraavan kerran puolen vuoden päästä korkki auki. Eli kaksi kertaa vuodessa KORKEINTAAN tuo viina vedellä tuntuu sopivan. Vuosiin en ole hiilihapollisia edes ajatellut kun niiden seuraukset tietää.

DiisaRe: Alkoholi23.6.2024 17.25
Mikään hapollinen alkoholi,siideri,olut,hapottomista viinit ei sovi ollenkaan.Alkaa justiisa närästämään.
Alkoholittomista kaikki hapolliset juomat on nounou..
Brandy,konjakki,ei aiheuta oireita.
Viski paha iha heti.
Muttamutta,ku refluksi oikein jyllää,ni pelkkä vesiki pahasta...
Kellään muulla samalaisii tuntemuksii?



Vastaa viestiketjuun

Otsikko:*
Viesti:*
Lähettäjä:*
Sähköpostiosoite:
Lähetä vastaukset sähköpostiini: